McGhee melantik pengurus Dundee

Mark McGhee: Dundee melantik bekas pembantu Scotland sehingga akhir musim

Dundee berada di tempat kedua terbawah dalam Liga Perdana Scotland; Mark McGhee menggantikan James McPake yang dipecat pada hari Rabu selepas hanya lima kemenangan liga musim ini; bekas bos Motherwell untuk menjalani larangan enam perlawanan di garis tepi yang diberikan pada 2017; Simon Rusk juga menyertai pasukan bimbingan Dens Park

McGhee bekerja bersama pengarah teknikal Dundee Gordon Strachan di Scotland

Mark McGhee telah dilantik sebagai pengurus Dundee sehingga akhir musim ini.

Pemain berusia 64 tahun itu menggantikan James McPake yang dipecat oleh kelab Dens Park pada hari Rabu, walaupun memenangi dua perlawanan terakhirnya.

Mark McGhee telah dilantik sebagai pengurus Dundee sehingga akhir musim ini.

Pemain berusia 64 tahun itu menggantikan James McPake yang dipecat oleh kelab Dens Park pada hari Rabu, walaupun memenangi dua perlawanan terakhirnya.

Kembalinya McGhee ke liga utama Scotland – lima tahun selepas dia meninggalkan Motherwell – akan menyaksikan dia bersatu semula dengan pengarah teknikal kelab itu Gordon Strachan, selepas pasangan itu bekerjasama dalam skuad kebangsaan.

Dundee akan berdepan Celtic pada hari Ahad tetapi McGhee tidak akan berada di ruang rehat kerana dia memulakan penggantungan enam perlawanan yang diberikan pada penghujung masanya di Fir Park.

Bos baharu Dundee, McGhee percaya dia boleh mengekalkan pasukan itu dalam Liga Perdana Scotland dan berkata dia ingin bertanggungjawab secara jangka panjang selepas menandatangani perjanjian sehingga akhir musim.

Ditanya sama ada dia mahu kekal di Dens Park selepas musim ini, McGhee memberitahu Sky Sports News: “Ya. Jika kami tidak berada dalam kesusahan yang kami hadapi, kami sudah pun komited lebih lama.

“Ia bukan sahaja pilihan kami, ia juga pilihan kelab. Semua orang mahu mengekalkan pilihan mereka, mari kita lihat bagaimana ia berjalan dan jika ia berjalan lancar, tetapi cita-cita kami adalah untuk berada di sini lebih lama.

“Sebahagian daripada itu, sudah tentu, mengenai peminat. Kami mempunyai masa sehingga akhir musim untuk benar-benar membuktikan diri kami kepada peminat. Saya bersedia untuk itu, saya benar-benar mahukan peluang itu.”

Simon Rusk, yang bekerja bersama McGhee di Stockport, juga telah menyertai Dundee dan akan membentuk sebahagian daripada pasukan kejurulatihan baharu.

Kenyataan kelab berkata: “Kelab Bola Sepak Dundee dengan sukacitanya mengumumkan bahawa Mark McGhee hari ini telah dilantik sebagai pengurus kelab itu. Dia tiba di kelab itu bersama Simon Rusk yang akan menyertai Dave Mackay dalam membantu Mark.

“Amat berpengalaman dalam pengurusan peranan pertama Mark ialah bersama Reading pada tahun 1991 berikutan kerjaya bermain yang berjaya yang menyaksikan dia muncul untuk Newcastle United, Aberdeen, dan Celtic antara lain.

โ€œDia berpindah dalam pengurusan ke Leicester City kemudian ke Wolverhampton Wanderers, Millwall dan Brighton and Hove Albion sebelum menuju ke utara sempadan.

“Pada 2007, dia menyertai Motherwell untuk ejaan pertamanya di Fir Park. Satu mantra di Aberdeen diikuti oleh satu di Bristol Rovers dan pelantikan sebagai pembantu Scotland di bawah Gordon Strachan.

“Dia kembali ke Motherwell pada 2015 dan meneruskan pengurusan Barnet dua tahun kemudian. Peranan terakhirnya menyaksikan dia memegang jawatan penolong pengurus di Stockport County, bekerja di bawah Simon.

“Kerjaya permainan Simon menyaksikan dia bermain untuk Boston United, York City, dan Crawley Town dan dia berpindah ke pengurusan dengan Brighton Bawah 23 tahun pada 2015.

โ€œSelepas enam tahun bersama kelab itu, dia berpindah ke pengurusan pasukan utama dengan Stockport di mana dia bekerja dengan Mark.

“Pencapaian tempat ketiga dalam Liga Kebangsaan dan kekalahan dalam play-off promosi menyaksikan mereka gagal untuk dinaikkan pangkat dan mereka meninggalkan peranan mereka pada Oktober tahun lalu. Mark dan Simon telah menyertai kelab itu dalam perjanjian sehingga akhir musim ini. musim.”

Link alternatif 1xbet terpercaya! Klaim bonus deposit pertama 100% dari situs taruhan terbaik di Indonesia! Klik disini >> https://refpa.top/L?tag=d_969657m_2344c_landinglogin&site=969657&ad=2344&r=id/registration/

Ikuti dan sukai kami: